Direct contact? Bel: 070 - 321 4567

Home > Nieuws > Per 1 juli 2020 e-Consult aanvragen

Per 1 juli 2020 e-Consult aanvragen

Per 1 juli 2020 nodigen wij u van harte uit om uw eigen gezondheidsportaal "mijngezondheid.net" te openen. Hierin kunt u o.a. online vragen stellen aan uw eigen huisarts via een e-Consult.

Wat is een e-Consult?
Indien u als patient bent ingeschreven bij een van de artsen van de praktijk Zonneoord en u al eerder face-to-face contact heeft gehad met uw eigen arts, kunt u online een vraag stellen aan uw eigen huisarts via een e-consult. Een e-consult houdt in dat u digitaal een zorgvraag aan de arts stelt en de arts deze vraag ook digitaal beantwoordt met een responstijd van maximaal 3 dagen. U kunt foto's toevoegen bij de zorgvraag. 

Passende onderwerpen voor e-Consult kunnen zijn:
- leefstijladviezen- en vragen
- vragen over medicijnen
- vragen over (uitslagen van) onderzoek
- vragen over een eerder consult
- controle en follow-up bij chronische aandoeningen.

E-Consult is niet geschikt voor spoedeisende zaken, emotionele problemen en (fysieke) klachten waarbij mogelijk lichamelijk onderzoek nodig is.

Hoe opent u een gezondheidsportaal op MijnGezondheid.net?
Ga naar de website www.mijngezondheid.net en klik rechtsboven op 'Inloggen'. U komt terecht op de inlogpagina. Hier klikt u op 'Inloggen met DigiD'. Zodra u als patiënt voor de eerste keer op het portaal van www.mijngezondheid.net inlogt, ondertekent u het contract met uw zorgverlener digitaal. Dankzij deze akkoordverklaring bent u ervan verzekerd dat de uitwisseling van uw gegevens met de praktijk goed en betrouwbaar is geregeld.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de KNMG-Richtlijn 'Online arts-patient contact'.